Bericht Dorpsbelang over permanent geluidsmeetnet (PGMN) Vliegbasis Leeuwarden

Posted By Jeroen on jan 20, 2020 | 0 comments


Omdat de JSF/F35 sinds kort op Leeuwarden gestationeerd is Dorpsbelang Blessum naar een bijeenkomst geweest van de commissie geluidsoverlast Vliegbasis Leeuwarden. Dorpsbelang heeft namelijk het gevoel dat er sinds de komst van de JSF meer geluidsoverlast in Blessum is

De aanvliegroutes zijn niet veranderd (er is wel eens een buitenlandse piloot die misschien iets van de route afwijkt), maar het geluid van de JSF is anders dan de F16. Het geluid is zwaarder en draagt daarom verder weg door de lucht.

Via de website https://lwr.flighttracking.casper.aero/ kan je nagaan hoeveel decibel een toestel op een bepaald tijdstip produceert en wat de route van het toestel is. Je kunt dan ook gericht, op basis van het toestelnummer, bezwaar maken

De verwachting is dat de vliegbasis in 2020 eerder aan haar totale geluidbelasting toe komt en dat er dan naar andere basis uitgeweken zal worden. Er is ook een pleidooi gehouden om deze reden dat bepaalde trainingen naar Noorwegen verplaatst worden.

Meer informatie over het permanent geluidsmeetnet verscheen op de website van Marssum: Geluid F-35 en F-16 vliegbasis Leeuwarden. Een presentatie (Powerpoint), Geluidshinder vanuit bewonerspespectief, is hier te downloaden.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.