Nieuws


Welkom op de nieuwspagina. Wanneer u een tip of wetenswaardigheid heeft, laat het ons dan weten middels onderstaand contactformulier.

4 + 10 =

Bomen snoeien bij het kerkhof

Geplaatst door on 20:57 in Nieuws | 0 comments

Op 11 november jl. werden de bomen bij het kerkhof gesnoeid zodat er alles er weer netjes uitziet. Hieronder een aantal foto’s van deze jaarlijkse activiteit.

Mariakerk geopend tijdens Allerzielen

Geplaatst door on 15:59 in Nieuws | 0 comments

Mariakerk geopend tijdens Allerzielen

Wereldwijd worden op 2 november, Allerzielen, de doden herdacht. Ook in Nederland wordt hier meer en meer aandacht aan geschonken. We zien dit in de programma’s op radio en televisie die rond deze tijd worden uitgezonden. Dit jaar willen we ook in onze dorpen hiervoor gelegenheid geven.

In Blessum is daarom van 19.00 tot 20.00 uur de kerk open. Iedereen die dat wil kan even binnenlopen, even rustig gaan zitten en een kaarsje aansteken.

Het is op veel plaatsen gebruikelijk om op deze avond op de begraafplaats een lichtje te plaatsen bij het graf van een overledene. Dat kunt u hier natuurlijk ook doen.

Afbeelding: kimtetsu Flickr via Compfight cc

Koelste bieb van Friesland kan nieuwe boeken gebruiken

Geplaatst door on 09:52 in Nieuws | 0 comments

Koelste bieb van Friesland kan nieuwe boeken gebruiken

De Blessumer minibieb, gehuisvest in een koelkast, heeft behoefte aan nieuwe titels. De wijze waarop dat normaal gesproken gaat is dat iedereen zelf boeken in de bieb kan zetten. Als hij echter al vol is kunnen titels worden afgeleverd bij Margriet Reinalda, woonachtig aan de Buorren 14 in Blessum. Zij zorgt er dan voor dat boeken op hun plek terechtkomen wanneer er wat meer ruimte is.

De Koelste Bieb van Friesland staat voor de Mariakerk, Buorren 2, Blessum.

Lees hier meer over minibiebs.

 

Melkwagen raakt van de weg op Mieddyk

Geplaatst door on 19:54 in Nieuws | 0 comments

Melkwagen raakt van de weg op Mieddyk

Op 26 juli jl. raakte op de Mieddyk een melkwagen van de weg. Nadat deze was leeggepompt kon de wagen weer op de weg worden gezet. Winfried Walta was ter plaatse om de situatie op de gevoelige plaat vast te leggen.

 

Blessum vanuit de lucht

Geplaatst door on 19:40 in Nieuws | 0 comments

Blessum vanuit de lucht

Op 1 januari 2018 houdt de gemeente Menameradiel op te bestaan. Dat betekent dat 13 dorpen en twee buurtschappen opgaan in de nieuwe gemeente Waadhoeke. Dit laatste jaar wil het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op de Facebookpagina Us Jier-afscheid Menameradiel is als onderdeel daarvan een mooie drone-opname van Blessum gepubliceerd.

“Oud-Blessum herleeft op kindertekening uit 1942” (artikel Leeuwarder Courant)

Geplaatst door on 21:34 in Nieuws | 0 comments

“Oud-Blessum herleeft op kindertekening uit 1942” (artikel Leeuwarder Courant)

Een mooi artikel in de Leeuwarder Courant over een plattegrond van Blessum uit 1942. En niet zomaar een plattgrond, maar een kindertekening, gemaakt door Bauke Kooistra.

Beeldend en muzikaal werk van Durk Brouwer tijdens Tjerkepaed 2017 in Blessum

Geplaatst door on 21:27 in Nieuws | 0 comments

Beeldend en muzikaal werk van Durk Brouwer tijdens Tjerkepaed 2017 in Blessum

Durk Brouwer, geboren Beetgumer (1953), woont nu in Blessum.

Hij raakte op de middelbare school door zijn tekenleraar gefascineerd in kunst. Deze inspirator raadde hem aan om naar de kunstacademie te gaan, maar dat is niet doorgegaan. En misschien is dat ook maar beter!

Wat een eigen stijl heeft Durk in de loop van de jaren ontwikkeld. Hij laat zich niet beperken door techniek en materialen, hij heeft duidelijk zijn eigen kunstspoor gevolgd.

Hij put zijn inspiratie uit de werkelijkheid om zich heen en vertaalt dit naar eigen vorm. Zo lijken de sobere kleuren en materialen te refereren aan de ingetogen grilligheid van de natuur. Het toepassen van hout en het repetitief gebruik van vorm doet een tipje van de sluier oplichten van Durks neiging naar het oorspronkelijke.

Tijdens deze tentoonstelling waarin een installatie, twee tekeningen en muziek te zien en te horen zijn heeft Durk groots uitgepakt. Hij maakt gebruik van het licht in de kerk en het oude kerkorgel. Hij heeft zich duidelijk laten inspireren door zijn omgeving!

Muziek neemt een grote plaats in in zijn leven. Hij is dan ook heel blij met de kans die hij hier krijgt om een keer solo aan het werk te zijn. Daarom heeft hij gebruik gemaakt van klank. Op het orgel componeerde hij rond één toon een muziekstuk. Het resultaat is betoverend en vibrerend.

Al met al heel erg de moeite waard om een kijkje te nemen.

De tentoonstelling is geopend van 1 juli tot 9 september op zaterdagmiddag van 13.30 – 17300 uur.

Wilt u de kunstenaar zelf ontmoeten dan is daar gelegenheid voor op zaterdag 12 augustus vanaf 15.00 uur.

Voor meer informatie over het Tsjerkepaed: www.tsjerkepaad.nl

U kunt altijd via de mail contact opnemen voor vragen: durkrbrouwer@gmail.com

Pin It on Pinterest