Gemeente zoekt oudste fietser van Waadhoeke

Posted By Jeroen on nov 4, 2019 | 0 comments


Bent u of kent u een oudere die nog altijd op de fiets stapt? Meld uzelf of uw kennis dan aan voor de verkiezing Oudste fietser van Waadhoeke. De oudste persoon  die nog regelmatig fietst, krijgt een bokaal en de titel Oudste fietser van Waadhoeke. Dus geef u of uw kennis snel op! Aanmelden kan tot 30 november. De winnaar maken we op 13 december bekend.

Doortrappen
De verkiezing is een initiatief van het landelijke programma Doortrappen en gemeente Waadhoeke doet hier graag aan mee. Doel van het programma is mensen ervan bewust maken dat zij een leven lang kunnen fietsen.  Door de fiets te blijven gebruiken, kunnen zij bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven. Uit onderzoek van verkeersonderzoeksbureau SWOV blijkt dat vooral ouderen boven de 75 jaar de kans lopen om zeer ernstig letsel op te lopen bij een verkeersongeval waar geen andere weggebruikers bij betrokken zijn. Het programma Doortrappen ondersteunt de mensen die langer en veilig willen fietsen. Maar ook om deze fietsers een hart onder de riem te steken.

Acties

Vanaf november tot volgend jaar zomer zijn er, na deze actie – nog meer acties die het Beweegteam Waadhoeke en de gemeente samen uitvoeren. Zo gaat team Doortrappen bijvoorbeeld nog een fietstocht organiseren en haakt het team aan bij lokale cursussen of acties die met het verkeer te maken hebben. Want fietsen moet zo lang mogelijk kunnen!

Aanmelden oudste fietser

Enthousiast geworden? U kunt u zelf of uw kennis aanmelden bij Jannie Paauw, coördinator Doortrappen Waadhoeke. Mail naar j.paauw@waadhoeke.nl. Het maakt overigens niet uit of er gefietst wordt op een fiets met 2 of 3 wielen en ook niet of de fiets elektrisch is of niet.

Afbeelding: h.koppdelaney Flickr via Compfight cc

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.