SAVE THE DATE: UITNODIGING voor het concert van DINA op 22 april om 20.00 uur in de Mariakerk in Blessum

Posted By Jeroen on apr 12, 2023 | 0 comments


De Stichting Alde Fryske Tsjerken werkt samen met de Popfabryk, het productiehuis voor Friese popcultuur. De Popfabryk ziet de oude kerkgebouwen als een bijzonder podium om kleinschalige producties te presenteren.

medisyn

Zangeres, muzikante en producer DINA komt in het voorjaar van 2023 met een nieuw album, getiteld “medisyn”. Voor het eerst maakt ze een album met een boek in haar moedertaal, het Frysk. DINA stelt de vraag: “Wat doen wij om te bezinnen? Live laat DINA verhaal en muziek samensmelten. Ze speelt met natuurgeluiden, meerdere zanglijnen en gitaarpartijen en creëert zo een melodieus samenspel; de opbouw van verschillende lagen leiden tot een trance-sfeer waar het publiek volledig in wordt meegenomen.

Tsjerketour

De presentatie van medisyn, van album en boek, zal plaatsvinden in tien kleine kerken, verspreid over heel Friesland. In samenwerking met Stichting Alde Fryske Tsjerken en Popfabryk doet DINA in het voorjaar van 2023 een tournee door de gehele provincie.

Deze Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

DINA brengt dit programma ook naar Blessum:
Zaterdag 22 april om 20.00 uur in de Mariakerk.

Entree € 10,00. Graag contant of d.m.v. QR-code

foto van DINA: Jeroen van de Bovenkamp

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.